Vino direct in magazinul de prezentare pentru cea mai buna oferta. Intra aici.
DACA ESTI DIN PRAHOVA...
Daca esti meserias pe un anumit profil si vrei sa castigi mai mult noi iti putem oferi:
Colaboram si cu firme, echipe de profil sau particulari pentru diverse lucrari specifice. Daca nu aveti de lucru va dam noi. Asteptam sa ne contactati.
Trimite CV la adresa de mail: termopane.cioceanu@yahoo.com sau suna la tel. 0721.095.995 pentru a-ti exprima disponibilitatea.
Masuratori pentru case/vile
In cazul vilelor, trebuie sa tinem cont de termosistemul exterior care trebuie "intors" pe glaf pana in fereastra cu un extrudat de 2-3 cm. De exemplu, daca folosim un extrudat de 2 cm, ferestrele trebuie executate cu 4 cm mai mici pe latime si pe inaltime, astfel incat cand se "intoarce" extrudatul sa intre doar cu grosimea adezivului peste tamplarie (aproximativ 0,5 cm).
Daca ferestrele sunt executate prea mari, exista riscul sa ingropam tocul prea mult din exterior, riscand sa nu mai putem monta plase de tantari, sa avem un aspect estetic neplacut din exterior sau chiar sa se produca condens sau mucegai in interior.
Masuratori pentru apartamente
In cazul apartamentelor, la majoritatea blocurilor, latimea ferestrelor se ia din exterior intrucat aceasta este mai mica de obicei decat latimea interioara. Nu lasati ca rama de tamplarie sa fie acoperita de perimetrul geamului exterior. In caz contrar, vor aparea sigur probleme de infiltratii, condens si mucegai.
Trebuie sa mai tineti cont de un aspect: in momentul in care blocul dumneavoastra va fi izolat, pe glaful exterior se va folosi de asemenea un polistiren pana in fereastra dumneavoastra. Daca fereasta este deja "ingropata", riscati sa aveti neplacerea de a va acoperi cu polistiren chiar suprafata vitrata.
Spuma poliuretanica, este un component ce se utilizeaza la fixarea ferestrelor si usilor de PVC si aluminiu si are rolul de a izola termic intre fereastra si suprafata peretelui.
Spuma poliuretanica ce se foloseste uzual in montarea de ferestre nu este hidroizolanta si prin urmare fara o reparatie adecvata peste ea cu un adeziv de exterior,aceasta va fi vulnerabila la infiltratiile de apa.
Se recomanda ca, la minim 24 de ore de la fixarea ansamblului de tamplarie, spuma poliuretanica sa fie taiata cu un cutter astfel incat sa se patrunda cu aproximativ 3 mm sub tocul ferestrei si apoi sa se realizeze un glaf din adeziv pentru exterior, rezistent la intemperii si caldura excesiva, urcandu-se circa 5 mm pe tocul ferestrei pentru a evita fisurile ce pot aparea in urma dilatarilor sau vibratiilor.
Usile si ferestrele sunt puse in valoare de finisajul glafurilor, motiv pentru care se recomanda montajul lor inainte de inceperea amenajarii si finisari peretilor.
Pentru un finisaj perfect recomandam finisarea glafurilor acestora prin aplicarea sistemelor de tencuieli uscate tip gips-carton si coltare de aluminiu.
Formarea condensului pe suprafata interioara a geamului termopan
Condensul poate aparea pe suprafata interioara a geamului termopan, respectiv a ramelor. Se vorbeste in acest caz si de formarea apei exsudate sau a apei de condens. Acest fenomen nu trebuie confundat cu condensarea din spatiul intermediar al geamurilor termopan care reprezinta un caz foarte rar de defect de executie. Cauzele formarii apei de condens pe geamul termoizolant, sau pe ramele ferestrelor sunt explicate in continuare.
In locuinta se produc permanent vapori de apa:
Formarea condensului poate fi prevenita prin respectarea anumitor reguli
Utilizatorii locuintelor care au termopane noi ar trebui sa tina seama de adaptarea la noile conditii de aerisire. Vechile ferestre erau de regula neetanse si permiteau un schimb permanent de aer. In cazul noilor termopane, mult mai etanse, schimbul de aer necontrolat nu mai este posilbil, astfel incat locatarii trebuie sa asigure aerisirea suplimentara a incaperilor, pentru a evita formarea condensului (aerisirea trebuie facuta de cel putin 2-3 ori pe zi). Incaperile care se gasesc in partea de nord a locuintelor se racesc iarna mai mult. Aveti grija ca aceste incaperi sa fie incalzite mai bine decat cele din sud sau sa suplimentati izolatia termica a acestora. De asemenea temperaturile din locuinta dumneavoastra sa nu difere de la o incapere la alta. Dimineata se recomanda aerisirea spatiilor aproximativ 20 de minute iar dupa deschiderea ferestrelor, incalzirea sa fie uniforma si la temperaturi moderate.
De ce apare condensul pe geam? Cum putem limita sau indeparta condensul?
Condensul apare atunci cand suprafata cladirii (anvelopanta) nu este bine izolata termic si vaporii de apa care o traverseaza se racesc brusc si apare asa numitul "punct de roua, care atunci cand se formeaza in treimea interioara a grosimii peretelui, determina aparitia condensului, si implicit : umezeala, mucegai, etc.
De asemenea, folosirea tapetului lavabil sau a vopselurilor acrilice, sunt solutii care reduc substantial permeabilitatea peretilor (anvelopantei), iar schimburile naturale spontane de aer nu se mai produc. In contextul celor aratate mai sus, pe suprafata interioara a geamului termopan, respectiv a ramelor, poate aparea condensul (altfel, denumit apa exsudata). Acest fenomen nu trebuie confundat cu condensarea apei in spatiul dintre geamurile izolatoare. In acest caz, deosebit de rar, este vorba despre un defect de executie, fapt pentru care firmele serioase, (inclusiv firma noastra) acorda garantia de 5 ani de la montare. Intr-un spatiu locuit, se produc in permanenta vapori de apa, din urmatoarele motive: In Aerul respirat de om; Gatit; Baie; Spalat de rufe; Florile din apartament, etc. Apa se gaseste in permanenta in aer, sub forma de vapori. Cantitatea maxima de vapori de apa este in stransa legatura cu temperatura ambientului. Atunci cand aerul este saturat si temperatura scade cu cateva grade, de exemplu in timpul noptii, o parte din vapori condenseaza pe suprafetele reci existente in incaperi (geamuri, rame, etc.).
Alte situatii care pot conduce la aparitia condensului :
Daca umiditatea in incapere este crescuta, iar temperatura interioara a geamului termoizolant este scazuta;
Daca este impiedicata circulatia aerului cald de la corpurile de incalzire, spre geam;
Daca nu se aerisesc suficient incaperile (tinand cont ca acest tip de tamplarie este etans, spre deosebire de tamplaria clasica si nu permite schimbul spontan de aer);
Daca ferestrele sunt montate in jumatatea exterioara a peretelui (zona rece);
Daca nu este etansat corect pe contur.
Existenta surselor generatoare de vapori: activitati casnice, baie, bucatarie etc; Prepararea zilnica a hranei (utilizarea aragazului);
Eliminarea prin respiratie a unei cantitati suplimentare de vapori determina o crestere a umiditatii, ce are ca rezultat formarea de condens, mai ales in timpul sezonului rece;
Prezenta plantelor naturale, amplasarea necorespunzatoare;
Obturarea circulatiei aerului prin draperii sau jaluzele reprezinta alti factori care contribuie la aparitia condensului.
Micsorarea riscului aparitiei condensului se poate realiza prin:
Aerisirea corespunzatoare, urmata de o incalzire uniforma la temperaturi moderate;
Modificarea circulatiei aerului cald astfel incat curentul de aer cald sa treaca in lungul ferestrei, pentru a obtine coeficienti mai mari de transmitere a caldurii;
Acolo unde exista glafuri interioare ce acopera suprafetele radiante ale corpurilor de incalzire, sa se practice in glaf goluri care sa permita circulatia aerului cald spre ferestre;
Camerele orientate spre nord, sau pe directia vantului dominant, sa fie mai bine incalzite si izolate;
Controlarea surselor de umiditate, astfel incat sa nu se ajunga la saturarea aerului din punct de vedere al umiditatii.
IMPORTANT: Condensul este un fenomen absolut normal a carei aparitie nu conduce neaparat la idea ca tamplaria PVC nu este bine executata! O buna aerisire a incaperii precum si folosirea geamului Low-e va duce la ameliorarea efectelor acestui neplacut fenomen.
Principalele calitati ale tamplariei PVC sunt etanseitatea, rezistenta in timp si protectia termica. Etanseitatea, pe langa avantajele evidente, elimina insa posibilitatea schimburilor necontro-late de aer, acestea revenind utilizatorilor. Lipsa de ventilatie dintr-o incapere duce in mod inevitabil, in anumite conditii de temperatura si umiditate, la aparitia condensului pe geamul termo-izolant incepand de la partea inferioara a sticlei. Odata cu cresterea umiditatii, condensul urca la partea superioara a acesteia ducand in final, daca nu se intervine operativ, la transformarea condensului in picaturi. Condensul pe foaia de sticla apare atunci cand aerul din interior este saturat cu vapori, respectiv cand exista o umiditate ridicata a aerului din incinta, iar suprafata sticlei la interior este rece.